Te duci la muncă în fiecare zi și faci exact ceea ce ți se cere? De multe ori treci peste cerințele jobului tău? Între timp, alți colegi de-ai tăi obțin promovări? Îți dorești să fii promovat și acest lucru nu se întâmplă?

Te-ai gândit vreodată că te poți autosabota?

Iată cinci tipuri de comportamente care te pot împiedica să obţii o promovare:

  1. Nu ești vizibil

Ești prea ocupat cu munca și eviți să participi la întîlniri cu colegii tăi? La ședințe preferi să nu vorbești chiar dacă știi că ideea ta ar putea fi mai bună decât a colegilor tăi? Succesul în carieră nu se referă doar la rezultate, ci și la modul în care ne implicăm și muncim în echipă.

Prin urmare, abilitățile sociale sunt importante. Prin interacțiunile noastre cu ceilalți, construim relații și oamenii ajung să ne cunoască mai bine și să conștientizeze contribuțiile noastre. Primul lucru pe care îl va face managerul tău va fi să ceară un feedback colegilor tăi. Asta înseamnă că succesul tău nu este legat doar de rezultatele tale, ci și de cât de simpatic ești la locul de muncă. Prin urmare, faptul că nu te faci vizibil s-ar putea să nu-ți facă foarte bine dacă vrei să fii promovat. Fii un jucător de echipă!

  1. Aștepți să te remarce cineva

Am avut o conversație recenta cu unul dintre cursanții mei; se plângea că nu este promovat deși are rezultate excelente. De fapt, cu permisiunea lui, acea conversație m-a inspirat să scriu acest articol. Spunea: „M-am gândit că, dacă muncesc din greu și obțin rezultate excelente, șeful meu va observa asta”,  “Am aşteptat să mă recomande mai departe pentru o promovare, dar au trecut trei ani, şi nimic nu s-a schimbat!”

Realitatea dură este că dacă aștepți ca alții să-ți poarte grija, s-ar putea să nu obţii mare lucru. Când vine vorba de cariera ta, trebuie să fii dispus să depui eforturi şi să comunici că îţi doreşti să fii promovat. Rezultatele contează, dar uneori nu e suficient. Trebuie să comunici ce îţi doreşti, care este traseul tău în acea companie. Nu te mulţumi cu gândul că dacă faci o treabă grozavă este suficient. Doar asta nu te va face remarcat și promovat. Unul dintre mentorii mei spunea așa: „de câte ori este posibil, sună din trâmbiță discret”

  1. Nu accepți feedback

Dacă există abilităţi-cheie pe care managerul tău le-a identificat ca fiind abilităţi „la care trebuie să mai lucrezi”, acest lucru îţi arată că probabil nu te-ai adaptat foarte bine pe post sau sunt abilităţi pe care e nevoie să le îmbunătăâeşti dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti rezultatele muncii tale.

Îmbunătăşeşte-ţi punctele slabe și cere ajutorul managerului tău dacă nu eşti sigur cum să faci acest lucru. Atitudinea ta contează la fel de mult ca aptitudinile. Fii proactiv!

Care este diferenţa dintre obstacol şi oportunitate? Atitudinea noastră faţă de ele. Fiecare oportunitate are un obstacol şi fiecare obstacol ascunde o oportunitate. – James Sidlow Baxter

 

  1. Ești indispensabil

A fi indispensabil în rolul tău actual poate fi o adevărată greșeală dacă vrei să fii promovat. Dacă ești atât de valoros în rolul pe care îl îndeplinești, s-ar putea să fii prea valoros pentru a fi promovat într-un nou rol. La urma urmei, compania nu pot găsi pe cineva la fel de bun ca tine să o facă. Este minunat să fii văzut ca fiind indispensabil pe termen scurt, dar pe termen lung nu, dacă vrei să avansezi pe o treaptă superioară.

Asigură-te că există şi altcineva pregătit să preia acel rol.

  1. Nu ceri o promovare

Cu excepția cazului în care verbalizezi că eşti interesat de un nou rol sau o nouă poziţie, este posibil ca nimeni să nu știe ce îţi doreşti şi că eşti mulţumit de poziţia în care activezi. Faptul că nu ceri o promovare ar putea părea un lucru de bun simț, motiv care te face să aştepţi să ţi se propună o nouă poziţie. Dar nu uita: nimeni nu îţi poate citi gândurile!

Stabileşte o întâlnire cu managerul tău sau anunţă departamentul de resurse umane şi vorbeşte-le despre dorinţa ta de a creşte. În mod normal departamentul de resurse umane poate elabora un plan de creștere a carierei tale astfel încât atunci când se deschide o nouă poziţie sau când există o nevoie în companie să fii pregătit pentru promovare.

Dacă dintr-un motiv oarecare managerul tău refuză, află ce trebuie să faci sau să îmbunătățești la tine pentru a fi mai bine pregătit data viitoare când se iveşte o oportunitate similară. Faptul că solicitarea ta a fost respinsă nu înseamnă că nu vei promova niciodată.

Pentru a obține ceea ce îți dorești va trebui să depui un efort. Învaţă lucruri noi perfecţionează-ţi abilităţile şi pregăteşte-te pentru noul tău rol. Dacă îţi vei exprima clar intenţia, s-ar putea ca managerul tău să ţină cont de dorinţa ta atunci când acest lucru va fi posibil.

Este mai bine să fii pregatit pentru o ocazie pe care nu o vei avea, decât să ai o ocazie şi să nu fii pregătit.  (Anonim)

Oprește autosabotarea! Lucrează la visul tău! Lasă-mi un comentariu!

Urmăreşte şi celelalte articole de la noi!  Succes!

Sursa foto: internet