Curs Art Therapy

Atelier de creație și dezvoltare personală

Art therapy sau art-terapia se bazează pe recunoașterea faptului că gândurile și emoțiile fundamentale ce vin din inconștient capătă expresie mai degrabă în imagini decât în cuvinte.

Cui se adresează?

Tuturor celor care iubesc arta și doresc să se dezvolte în plan personal prin artă; persoanelor de toate vârstele, care doresc să se dezvolte personal printr-un proces de autocunoaștere, comunicare, relaționare, atât personal cât și în relația cu alți oameni din mediul în care trăiesc sau își desfășoară activitatea. Oamenilor care suferă de singurătate, anxietate, stres, depresie, izolare socială, care sunt frustrați, nefericiți, sau au dificultăți în a-și gestiona propriile emoții.
Specialiștilor în domeniu : artiști, psihologi, psihopedagogi, asistenți sociali, sociologi, educatori, învățători, profesori, filosofi, teologi, traineri, actori etc.

Durata cursului:

2 zile (8h/zi)

Preț curs:

Contactează-ne

Înscrieri până la:

25 iunie

Nr. participanți

min. 6 persoane

Ce este art-terapia?

Ideea fundamentală în art-terapie este aceea că procesul creativ ajută oamenii în dezvoltarea abilităților personale și interpersonale (comunicare, relaționare, inteligența emoțională), în creșterea stimei de sine și a auto-conștientizării, în gestionarea comportamentului și reducerea stresului, în dezvoltarea capacităților cognitive prin stimularea atenției, imaginației și gândirii – toate acestea desfășurându-se în atelierul de art-terapie sub îndrumarea unui psihoterapeut ce coordonează întreaga activitate.

Art-terapia este un proces terapeutic care utilizează instrumente cum ar fi: pictura, modelajul, colajul, jocul, fotografia, filmul etc. pentru a explora diverse aspecte ale existenței umane.

Tehnicile utilizate sunt diverse: de la desen, pictură, modelaj, colaj, la imagerie vizuală, meditație creativă, jocul cu cutia de nisip, jocul cu asocierile și simbolurile prin analiza Jungiană și psihanaliză.

Nu trebuie să excelezi în pictură sau artă; e nevoie doar să te simți liber și să te exprimi liber.

Beneficiile atelierului

Metoda are impact atât asupra vieții interne a persoanei, cât și asupra relațiilor în care aceasta este implicată. Folosind simboluri pentru exprimarea ideilor, multe persoane pot comunica mai ușor sentimente pe care nu le pot exprima în cuvinte. Persoanele care au dificultăți de expresie și lipsa de încredere în propriile forțe cu consecințe negative în comunicarea și relaționarea cu ceilalți vor beneficia în mod vizibil de avantajele art-terapiei.

Această metodă este foarte eficientă în lucrul cu conflictele interioare, cu traumele, anxietatea sau pentru dezvoltarea capacității afirmării de sine. Eficientă de asemenea în cazul persoanelor care au nevoie de susținere și ascultare în timpul perioadelor dificile din viață: divorț, șomaj, doliu, care își pierd temporar interesul fața de sine și celălalt.

Art-terapia este o experiență care în timp duce la împlinire personală, vindecare emoțională și profundă transformare.

Atelierul de art-terapie se desfășoară într-un mediu creat special, un spațiu în care participanții se vor simți în siguranță și în care se pot exprima liber.

De ce să participi la acest atelier?

R

Îți vei dezvolta creativitatea și simțul estetic;

R

Îți vei îmbunătății imaginea de sine și dezvoltarea încrederii în sine;

R

Un mai bun contact cu copilul nostru interior;

R

Îți vei cultiva echilibrul emoțional și vindecarea emoțională;

R

Îți vei debloca potențialul creativ în orice direcție și îl vei dezvolta;

R

Îți vei descoperi muza personală și simbolul personal;

R

Eliberarea tensiunilor intrapsihice, a furiei, anxietății și a traumelor suferite;

R

Generarea de noi abilități și capacități de a gestiona anumite situații de viață;

R

Configurarea de noi strategii de coping relațional și de grup, îmbunătățirea relațiilor personale și profesionale, a calității vieții;

R

Reconstrucția unor noi modele comportamentale și de viață;

R

Crearea de produse artistice.

Perioada de desfășurare

Perioada de desfășurare se va stabili în funcție de numărul participanților înscriși și disponibilitatea cursanților de a frecventa cursul.

Corporate training

Acest curs se poate adapta și personaliza și pentru companii, în funcție de domeniul de activitate al acestora.

Modalități de plată

În factura proformă veți primi toate informațiile de care aveți nevoie pentru plată, fie că sunteți persoană fizică sau juridică.

garantia

Garanția satisfacției

Dacă nu sunteți complet mulțumit de curs, putem să vă returnăm toți banii, fără alte întrebări.
Satisfacția clienților este o prioritate pentru noi.

"A fost o experienta placuta din care am invatat lucruri practice, aplicate in diferite situatii, care ma ajuta in munca pe care o fac. Am apreciat interactivitatea, posibilitatea de a schimba informatii cu ceilalti participanti la curs. Recomand cu drag!"
Cristina Margarit

"M-am înscris la curs, în primul rând pentru a afla informații noi, relevante pentru perfecționarea unor abilități care să mă ajute la lucrul cu echipa pe care o conduc. Informația a fost bine structurată , coroborată și cu exemple practice. O experiență pe care aș repeta-o cu același interes."
Luigi Meclea

"Metoda de predare a fost excelentă! Am reușit să-mi lămuresc unele informații și am descoperit unde greșeam în activitatea mea. Așteptările pe care le-am avut s-au concretizat într-o experiență faină și relaxantă. Indiferent de experiența pe care o ai, tot ai ceva de învățat."
Luiza Molnar

"Mi-a plăcut foarte mult trainer-ul, metodologia de predare, abordarea.
Mi-a plăcut pentru că a fost un curs interactiv cu multe interacțiuni practice. Felicitari Daianei!"
Sorina Rotar

"Un curs plăcut la care participarea a fost foarte ușoară, fără sa plictisească.
Conținutul a fost ușor de urmărit. DEOSEBIT!"
Dan Popa

Articole recente

Aboneaza-te la newsletter

Impact Training

Cursuri și Training

Urmăriți-ne și pe

© Impact Training | Școala de Leadership și Comunicare