Pentru a crește coeziunea echipei, ar trebui să consolidați relațiile dintre membrii echipei. Activitățile de team building sunt esențiale pentru stimularea legăturilor dintre membrii echipei, a leadershipului și colaborării în echipă.

Ieșirile în echipă pe perioada verii produc efecte pozitive pentru echipă şi companie. Prin aceste acțiuni angajații își pot crește abilitățile de rezolvare a problemelor, de consolidare a încrederii și sprijinului reciproc, de dezvoltare a creativității și lucrului în echipă. De asemenea este un instument pentru reducerea stresului și creșterea motivației, consolidând în același timp cultura companiei. Pentru un eveniment de team building poţi apela la companii specializate care oferă aceste servicii, dar poţi să organizezi şi tu câteva activități.

În cazul în care nu vrei să apelezi la altcineva, trebuie să ştii că un eveniment de team building necesită o planificare în prealabil dacă vrei să te asiguri de succes. Unele activități implică un buget mai mare altele mai mic. Partea bună e că poți alege.

Iată câțiva pași de urmat atunci când planifici un team building pentru echipa ta:

1. Identifică activitățile ideale pentru echipa ta.

De exemplu: Ce doreşti să obţii? Dorești ca echipa ta să fie activă și competitivă, vrei să creşti nivelul de creativitate? Vrei să colaboreze şi să comunice mai bine? Vrei ca oamenii din echipa ta să se relaxeze, să le creşti moralul?

2. În funcție de tipul de activitate aleasă, găsește locația ideală. Dacă vrei ca echipa ta să fie activă, atunci găsește un spațiu în aer liber care să poată găzdui confortabil toți participanții.

3. Asigură-te că toți participanții se pregătesc dinainte.

De exemplu, dacă e vorba de o drumeție în aer liber asigură-te că au echipamentul adecvat. Puteți oferi o cremă de protecție solară, o şapcă din partea companiei.

4. Întăriți nevoia de siguranță. Informați echipele, vorbiţi-le în prealabil despre regulile activităților. Și, acolo unde este necesar, cereți liderilor de echipă să se asigure că participanții respectă toate măsurile de siguranță.

Uite câteva idei bune de team building pe care le poţi face cu echipa ta:

  1. Picnic

Dacă vrei ca echipa ta să se bucure de o activitate de team building răcoroasă de vară, atunci un picnic este o idee excelentă. Pentru această activitate, căutați o zonă de picnic care să vă găzduiască. Apoi, oferiți participanților gustări și băuturi. De asemenea, puteți include jocuri distractive care favorizează legăturile de echipă.

  1. Activităţi în aer liber

Oamenii din echipa ta se pot distra şi relaxa în aer liber. Această activitate scoate în evidență sentimentul de bucurie, distracție, inteligență, impuls competitiv și amuzament chiar și al celor mai rezervați colegi de muncă. Veți fi surprinşi de cât de plăcută poate fi compania celui mai ursuz coleg după un set complet de soare, vitamina D și mișcare – iar acestea sunt doar primele trei beneficii ale activităților în aer liber. Exemple activităţi în aer liber pe care le puteţi face: jocuri de fotbal, volei, badminton, tir cu arcul, alpinism, echitaţie, golf, paintball, etc.

O astfel de zi va încuraja munca în echipă şi va creşte coeziunea echipei.

3. Drumeţii

Experiența unei drumeții este printre cele mai bune idei de team building. Pentru început, puteți căuta un traseu prietenos pentru începători. Asigurați-vă că toți participanții au echipamentul potrivit pentru drumeții, apă și gustări. Puteți să planificați un prânz în aer liber după drumeție. Dacă doriți să vă creșteți vizibilitatea mărcii, atunci oferiți echipament pentru drumeții sub forma unor tricouri, şepci, rucsac, etc.  Asigurați-vă că aveți la voi şi măsuri de prim ajutor.

4. Camping

Dacă sunteți în căutarea unor activități de ieșire în natură, atunci nu puteți greși cu campingul. Pentru această activitate, planificaţi o tabără peste noapte în care membrii echipei lucrează împreună pentru a-și ridică corturile într-un loc de campare. Echipa ta se poate lega de povești de tabără, focuri de tabără, gătit și jocuri. De asemenea, puteți planifica o petrecere cu grătar în echipă și puteți oferi o mare varietate de opțiuni alimentare și băuturi. Această activitate îi poate face pe membrii echipei tale mai încrezători în forţele proprii dar şi în echipă.

5. Turul oraşului

Un tur de oraș poate fi o provocare pentru membrii echipei să afle mai multe despre orașul lor. Pentru această activitate, împărțiți participanții în echipe mai mici de până la zece membri. Apoi, oferiți echipelor o zi să exploreze orașul și să raporteze descoperiri despre fapte interesante, monumente și spații despre care nu știau că există. Pentru a face un tur al orașului mai captivant, cumpărați prânzul echipelor pentru a mânca împreună în timpul pauzei de prânz.

6. Vânătoarea de comori

Vânătoarea de comori este o activitate distractivă şi eficientă pentru colaborare, comunicare, lucru în echipă.

Stabiliţi un interval de timp, o misiune, instrumente, indicii și un teren de joc. Echipa ta va comunica și se va uni urmând o strategie comună. Simțiți atmosfera orașului, descoperiți cele mai interesante trasee de urmat, locuri de găsit, întrebări la care să răspundă, fotografii de făcut – dar mai ales o după-amiază plăcută, care adaugă mult mai multă valoare „turului orașului” tipic prin crearea de relații, stimularea creativității și spiritul de echipă.

7. Jocurile de orientare

Orientarea este o probă cu cronometru în care echipele concurente explorează natura. Dotaţi cu hărţi şi uneori busole, participanţii trebuie să ajungă la linia de sosire în cel mai scurt timp posibil, trecând prin seria de puncte de control care trebuie urmate într-o ordine specificată. Indiciul jocului este să găsești cea mai bună cale de urmat… și să câștigi cursa. Colegii tăi care sunt în principiu adulți-cercetași  vor performa remarcabil în acest joc, dezvoltându-și gândirea critică, capacitatea de a rezolva probleme.

 8. Survival Team Building

Simulările de supraviețuire sunt concepute pentru a învăța echipele cum să-și îmbunătățească abilitățile de rezolvare a problemelor prin dezvoltarea unei abordări interpersonale (oameni) și raționale (sarcini), împreună cu comportamente care conduc la o muncă de succes în echipă.Puteţi să organizaţi aceste activităţi la munte sau în zone de pădure aflate în aproprierea oraşului, în condiţii care să pună la încercare abilităţile membrilor echipei.

 9. Rafting

Rafting este o activitate de team building de construire a echipei deoarece implică conducere, cooperare şi comunicare. Este printre cele mai bune activităţi de teambuilding dacă vrei să creşti legăturile dintre membrii echipei. Exemple de activități de vâslit includ caiacul, canotajul și plimbările cu barca cu vâsle. Poţi începe prin a căuta locuri, staţiuni care oferă activităţi de rafting pentru echipe. Aceste activităţi vor scoate angajaţii din rutina lor zilnică de lucru și vor permite participanților să aibă o experiență de neuitat.

10. Dans şi muzică 

Este o activitate de team building care oferă participanților o ocazie extraordinară de a-și exprima propria personalitate, de a-și dezvolta creativitatea într-o zi de distracție alături de colegii lor. Este un fapt cunoscut că distracția, sau cântând și dansând împreună, creează legături puternice între oamenii care împărtășesc aceiași experiență. Mai mult, s-ar putea să fi împărțit biroul tău cu un nou star ani de zile fără să știi!

Un team building va întări camaraderia și va stimula implicarea membrilor din echipa ta. Mai mult decât atât, timpul petrecut în aer curat și la soare poate crește productivitatea și moralul echipei pe care o coordonezi.

Prin urmare, profită la maximum de vară și invită-ți echipa să se bucure de soare în timp ce crește și profesional datorită activităților de team building în aer liber.

Inspirație! Succes! Bucurați-vă de soare și de vară!

Imaginile sunt preluate. Sursa: internet