Te duci la muncă în fiecare zi și îți îndeplinești toate sarcinile, chiar și pe cele care nu se regăsesc în fișa postului? Îți dorești să fii promovat, dar vezi cum alți colegi obțin funcții superioare înaintea ta? Dacă te regăsești în această situație, este posibil să fie nevoie să-ți revizuiești anumite comportamente care, fără să-ți dai seama, îți pot sabota șansele de a avansa.

Iată cinci tipuri de comportamente care te pot împiedica să obții promovarea pe care o meriți și cum să le transformi în puncte forte pentru cariera ta:

  1. Nu ești vizibil

Dacă ești atât de prins cu sarcinile zilnice încât nu îți faci timp să interacționezi cu echipa, este posibil ca managerii să nu-ți observe contribuția. A fi remarcat pentru promovare înseamnă nu doar să livrezi rezultate excelente, ci și să construiești relații și să contribui activ la succesul echipei. Succesul tău profesional este strâns legat de feedback-ul colegilor și de cât de bine ești perceput în echipă.

Sugestie: Fii prezent la ședințe și participă la discuții. Când managerul tău caută să promoveze pe cineva, își va aminti de cei care sunt implicați activ și aduc idei noi.

  1. Aștepți să fii remarcat

Mulți dintre noi cred că munca de calitate va vorbi de la sine. Realitatea este că, de cele mai multe ori, va trebui să arăți proactiv că ești pregătit pentru mai mult. Dacă îți dorești o promovare, trebuie să o ceri și să arăți că ai un plan de dezvoltare pentru acel rol.

Sugestie: La următoarea evaluare, comunică clar managerului că ești interesat de avansare și discută pașii pe care îi poți urma pentru a fi luat în considerare.

  1. Nu accepți feedback

Pentru a progresa, este esențial să primești și să implementezi feedback-ul primit de la manageri. Acest lucru demonstrează că ești angajat să îți îmbunătățești performanța și să contribui la succesul echipei.

Sugestie: Fii deschis la feedback și consideră-l o oportunitate de creștere. Îmbunătățirea abilităților arată că ești flexibil și dornic să avansezi, un aspect esențial pentru o promovare.

Care este diferenţa dintre obstacol şi oportunitate? Atitudinea noastră faţă de ele. Fiecare oportunitate are un obstacol şi fiecare obstacol ascunde o oportunitate. – James Sidlow Baxter

 

  1. Ești indispensabil

A fi indispensabil în rolul tău actual poate părea un avantaj, dar poate deveni un obstacol pentru promovare. Dacă ești perceput ca fiind de neînlocuit într-o poziție, managerii ar putea să nu-și dorească să te mute pe un alt post.

Sugestie: Învață-ți colegii cum să preia anumite sarcini, astfel încât să devii eligibil pentru un rol superior fără a afecta fluxul de lucru.

  1. Nu ceri o promovare

Cu excepția cazului în care verbalizezi că eşti interesat de un nou rol sau o nouă poziţie, este posibil ca nimeni să nu știe ce îţi doreşti şi că eşti mulţumit de poziţia în care activezi. Faptul că nu ceri o promovare ar putea părea un lucru de bun simț, motiv care te face să aştepţi să ţi se propună o nouă poziţie. Dar nu uita: nimeni nu îţi poate citi gândurile!

Stabileşte o întâlnire cu managerul tău sau anunţă departamentul de resurse umane şi vorbeşte-le despre dorinţa ta de a creşte. În mod normal departamentul de resurse umane poate elabora un plan de creștere a carierei tale astfel încât atunci când se deschide o nouă poziţie sau când există o nevoie în companie să fii pregătit pentru promovare.

Dacă dintr-un motiv oarecare managerul tău refuză, află ce trebuie să faci sau să îmbunătățești la tine pentru a fi mai bine pregătit data viitoare când se iveşte o oportunitate similară. Faptul că solicitarea ta a fost respinsă nu înseamnă că nu vei promova niciodată.

 

Pentru a-ți maximiza șansele de a obține promovarea dorită, identifică și elimină aceste comportamente care te pot împiedica să-ți atingi obiectivele. Fii activ, comunicativ și deschis la oportunități de învățare.

Reflectează asupra comportamentelor tale la locul de muncă – îți sprijină ele sau îți sabotează șansele de a obține promovarea?

Lasă-mi un comentariu despre experiențele tale sau urmărește alte articole pentru mai multe strategii de dezvoltare profesională. Succes în călătoria ta spre succes!

Este mai bine să fii pregatit pentru o ocazie pe care nu o vei avea, decât să ai o ocazie şi să nu fii pregătit.  (Anonim)

Sursa foto: internet