3 Elemente simple care îmbunătățesc performanța echipei

de | sept. 20, 2019 | Management | 0 comentarii

La majoritatea întâlnirilor la care particip, aud mereu aceeași replică “nu mai sunt oameni“, “nu mai sunt oameni cu care să faci performanță“, asta în condițiile în care, totuși, reușești să găsești oameni cu care sa formezi o echipă de lucru.

Și atunci oare cum reușesc unii managerii sa îi inspire pe subordonații lor să obțină performanțe de vârf?

Adevărul este că oamenii nu au fost creați pentru a corespunde strategiilor corporatiste, și nici nu au evoluat natural în acest sens.

Și cu toate acesta, numeroși manageri se străduiesc să formuleze o strategie de creștere a profiturilor obținute din munca angajaților. Devotamentul angajatului fața de munca sa nu este în niciun caz singura premisă a succesului. În funcție de condițiile propriu-zise în care își desfășoară activitatea, sunt mai multe elemente de luat în considerare atunci când vrem să obținem performanță de la oamenii pe care îi angajăm în echipa noastră. Și când te gândești că aceste elemente nu te costă material, ci se referă mai mult la atenția ta față de oamenii din echipa ta.

Unul dintre elemente ar fi că oamenii din echipa ta să știe ce se așteaptă de la ei

Mulți dintre manageri nu comunică sau comunică defectuos ce așteaptă de la oamenii din echipa lor.

A ști ce se așteaptă de la tine reprezintă mai mult decât o descriere a fișei postului.

Hatch M. J ne spune că o echipă bună e asemenea unui formații extraordinare de jazz, în care fiecare membru ascultă celelalte instrumente în timp ce cântă la instrumentul lui. Cu cât îi ascultă cu mai multă atenție pe ceilalți membri ai formației și își integrează propriul instrument în sunetul de ansamblu, cu atât rezultatul este mai bun.

Oamenii trebuie să știe clar care este rolul lor  în echipă și cum pot să contribuie ei în parte la succesul echipei.

Posibilitatea de a face ceea ce știu să facă cel mai bine, este al doilea element

Dacă ești manager și ai deja o echipă, poți începe cu o întrebare simplă: cine din echipa ta ar putea excela în îndeplinirea fiecărei sarcini pentru atingerea obiectivelor? Pentru asta ar trebui să îți cunoști oamenii din echipa cu care lucrezi.

Cu cât îi ajuți pe oamenii tăi să își utilizeze talentele înnăscute, cu atât vor fi mai performanți.

Este ceea ce psihologul american Mihaly Csikszentmihalyi denumește starea de „flux”. Cu alte cuvinte, managerul trebuie să îl ajute pe angajatul său să-si modeleze slujba cât mai mult conform modului în care lucrează cât mai natural.

Posibilitatea de a învăța și a te dezvolta în echipă este al treilea element

În numeroase discipline, experții se străduiesc să dea o definiție exactă a imboldului uman care determină nevoia umană de a progresa.

Angajații care au ocazia sa învețe și să se dezvolte la serviciu au șanse de două ori mai mari să afirme că vor petrece întreaga carieră la o sigură companie decât angajații situați la polul opus, care nu au această șansă.

Ryan R.M ne spune că, în cel mai fericit caz, oamenii sunt autodidacți și inspirați, dornici să învețe, să-și lărgească orizonturile, să dobândească abilitați noi si să folosească în practică talentele lor în mod responsabil.

Ca manager trebuie să fii interesat de progresul oamenilor din echipa ta, dacă vrei să faci performanță. Orice manager care îi ajută pe oamenii din echipa sa să învețe, să se dezvolte, îi permite să le atribuie mai multe responsabilități, să delege, și să petreacă mai mult timp cu rezolvarea unor aspecte vitale în activitatea lui.

Dacă ești manager și vrei să faci performanță, urmărește aceste 3 elemente simple care îmbunătățesc performanța echipei. Implementează-le, urmărește-le și vezi dacă echipa ta progresează!

Succes!

Abonează-te la Newsletter

și află noutățile din domeniu, articole de interes și ofertele noastre promoționale.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *