Perioada Crăciunului îți oferă oportunități fantastice nu doar de a-ți recompensa echipa pentru munca depusă de-a lungul unui an întreg, ci și de a organiza evenimente care aduc organizaţiei beneficii pe termen lung. Printre beneficiile sale, team building-ul este cunoscut pentru creșterea moralul angajaților și pentru dezvoltarea unor abilități precum comunicarea, rezolvarea problemelor sau rezolvarea conflictelor. Desigur, este și o modalitate excelentă de a crea o cultură puternică a cooperării.
Există o mulțime de activități pe care le poți face cu personalul tău în perioada sărbătorilor de iarnă.
Iată 9 dintre cele mai populare activități de team building, care îi includ cu siguranță pe toți membrii echipei tale:
1. Decorarea spațiului de lucru
Amenajarea spațiilor de lucru pentru sărbători necesită ceva efort. Cu toate acestea, dacă vei implica întreaga echipă, spațiul de lucru va deveni în cel mai scurt timp un tărâm de sărbătoare, iar echipa se va distra de minune participând la acest proces. Animați atmosfera punând cântece de Crăciun, bomboane la îndemână pentru gustari și treceți la treabă. Poți transforma exercițiul într-o competiție și poți cere fiecărui departament să vină cu un design diferit, sau poți păstra același design peste tot, important este ca întreaga echipă să lucreze împreună pentru a transforma spațiul de lucru într-un tărâm de sărbătoare.
- Secret Santa
Schimburile de cadouri secrete ale lui Moș Crăciun sunt una dintre cele mai populare activități de team building de sărbători. Conceptul e simplu: cei care doresc să participe își scriu numele pe câte-o bucățică de hârtie, urmând ca ulterior fiecare participant să extragă numele unui coleg. Alegerile sunt secrete, astfel încât surpriza să fie cât mai mare. Se stabilește bugetul și se decide o zi în care toată lumea aduce la birou cadoul cumpărat pentru persoana extrasă.Identitatea celui care dă cadouri este păstrată secretă până în ziua evenimentului. Acest concept funcționează cel mai bine atunci când există o limită de preț semnificativă, dar modestă, pentru achiziționarea cadourilor.
3. Exerciții distractive de imaginație
În această activitate, colegii de echipă se reunesc pentru a crea liste cu dorințe extravagante de Crăciun, liste pline de articole scumpe și extravagante. Participanții pot vâna online articole de ultimă generație. Odată ce listele sunt complete, participanții vor citi cu voce tare solicitările grupului. Puteți aloca un buget pentru cadouri sau îi puteți pune să ghicească ei costurile cadourilor luxuriante.
4. Pauza de cacao/ciocolată fierbinte
În perioada Crăciunului, cacao/ciocolata fierbinte poate lua locul cafelei în programul de pauză al echipei tale. Pregătește o masă plină cu căni cu cacao fierbinte și invită-ți echipa să se răsfețe cu băuturi și să interacționeze unii cu ceilalți.
5. Tradițiile de Crăciun
Puteți să alegeți o activitate pe care să o faceți anual pentru a comemora sezonul sărbătorilor, angajându-vă să faceți acea activitate în fiecare an, în aceeași perioadă. De exemplu, poate aveți o ținută pe care o purtați la birou în perioada sărbătorilor. Angajații pot aștepta cu nerăbdare sărbătorile, iar repetarea evenimentului devine o parte a culturii echipei.
6. Petrecerea de Crăciun
Tu și echipa ta puteți sărbători rezultatele unui an de muncă organizând o petrecere. Acest eveniment poate servi ca metodă de celebrare a succesului dar și pentru a crea entuziasm pentru anul viitor.
7. Cina de Crăciun
Cina de Crăciun este una dintre cele mai comune activități de team building de sărbători. În timpul acestor întâlniri, colegii de muncă se reunesc, și se bucură unii de compania celorlalți. Angajatorii preiau costul cinei, fie făcând o rezervare la un restaurant, fie comandând catering.
8. Acte de bunătate
Crăciunul este o perioadă de bunăvoință și compasiune pentru semenii nostri. Provocați participanții să facă un număr minim de fapte bune pe toată durata sărbătorilor de iarnă. Puteți oferi angajaților o listă de sugestii precum „fă cumpărăturile unui bunic singur” sau „donează o jucărie unui orfan”, etc.
9. Petrecere virtuală
Pentru echipele aflate la distanță se poate organiza o petrecere virtuală. Durata evenimentul este de regulă de 90 de minute și este plin de activități de team building distractive. Jocurile sunt concepute pentru a maximiza comunicarea, colaborarea și munca în echipă. Evenimentul este condus de o gazdă cu experiență și are loc pe o platforma de videoconferință.
Indiferent ce alegi pentru echipa ta, bucurați-vă de aceste jocuri și activități distractive de team building de Crăciun.
Crăciunul este un timp al comuniunii și este logic să aduni echipa pentru activități festive de colaborare. Participarea la jocuri și evenimente de sărbători este o modalitate de a stimula camaraderia și de a înveseli, precum și de a ajuta angajații să se destreseze și de a le ridica moralul.
Dacă ai vreun mod special în care tu și echipa ta sărbătoriți, mi-ar plăcea să-mi scrii la comentarii.
Sărbători cu bine ţie şi echipei tale!
Sursa foto: internet